EVENIMENTE

Conferinta Diac. Lect. Dr. Adrian Sorin Mihalache, 10 Septembrie 2019

Biserica Sf. Nicolae - Serbarea de Craciun, 23 Decembrie 2018

Agapa Frateasca cu ocazia Hramului Bisericii Sf. Nicolae, 9 Decembrie 2018

Slujba Arhiereasca la Biserica Sf. Nicolae, Woodside, NY, 9 Decembrie 2018

Summer Camp, St. Demetrios The New Monastery, Middletown, NY, 22-26 August 2018

Serbarea Scolii Duminicale, 24 Iunie 2018

Hramul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, 22 Aprilie 2018

Concert de colinde, Grupul Coral Barbatesc Harisma, 10 Decembrie 2016

Sfanta Liturghie, 10 Decembrie 2016, cu participarea la strana a Grupului Coral Barbatesc Harisma

2 Octombrie 2016

Septembrie 2016

Reinhumarea parintelui Arhimandrit Mitrofor Dr. Vasile Vasilache si Hramul Bisericii Manastirii Sfantul Dimitrie Basarabov.
Sambata, 15 iunie 2013, la doi ani de la sfintirea noii biserici a Manastirii “Sfantul Dimitrie cel Nou din Basarabi” din Middletown, New York, credinciosii ortodocsi din Nord-Estul Statelor Unite au avut prilejul sa participe la un alt eveniment binecuvantat, sarbatorirea hramului bisericii, Inaltarea Domnului.Evenimentul a capatat o importanta deosebita atat pentru vietuitorii manastirii cat si pentru credinciosi, deoarece cu aceasta ocazie a putut fi implinita si ultima mare dorinta a celui ce a fost Parintele Arhimandrit Mitrofor Doctor Vasile Vasilache, marele pastor sufletesc al romanilor din New York. Asa cum amintea Inaltpreasfintitul Nicolae in cuvantul rostit cu aceasta ocazie, "Parintele Vasile si-a dorit sa fie inmormantat in manastire pentru ca a fost calugar cu vocatie, pentru ca chiar si la parohie, acolo unde a fost, si la Southbridge, si la Windsor, si la New York, si-a continuat viata monahala. A dorit sa nu fie departe de manastire nici atunci cand trupul sau va ramane in pamant iar sufletul va merge la Domnul" (continuare pe CrestinOrtodox.ro).

Video: Slujba de reinhumare a Prea Cuviosului Parintele nostru Vasile Vasilachi - partea 1 si partea 2, pe YouTube.

Serbarea Scolii Duminicale - Duminica 9 iunie 2013, dupa Sfanta Liturghie a avut loc serbarea de sfarsit de an scolar a copiilor de la Scoala Duminicala. Puteti urmari inregistrarea video a acestui eveniment aici.


Familia crestina. Tinerii si provocarile lumii de azi.

Pe 27 februarie a avut loc la biserica noastra o seara duhovniceasca cu tema: “Familia crestina. Tinerii si provocarile lumii de azi”. Invitat special a fost parintele NICOLAE TANASE, de la Valea Plopului, România.10 ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Vasile Vasilache, ocrotitorul "Rugului Aprins"
In ziua de Boboteaza a anului 2013 se implinesc 10 ani de cand Parintele Arhimandrit Mitrofor Vasile Vasilache (cunoscut in S.U.A. cu numele putin modificat, Vasilachi) a trecut la Domnul, la New York, la cateva ore dupa ce slujise Sfanta Liturghie alaturi de IPS Nicolae, Arhipastorul credinciosilor romani din America si Canada. Neobosit, la varsta de aproape 94 de ani, avea sa-si incheie viata pamanteasca la datorie, in vizita pastorala la o familie de enoriasi romani cu ocazia Sarbatorii Botezului Domnului (continuare pe siteul CrestionOrtodox.ro).RESFINTIREA BISERICII SFANTUL NICOLAE, WOODSIDE, NY
(Album Foto de la sfintire)Duminica, 9 decembrie 2012, a avut loc slujba de resfintire a Bisericii Sfantul Nicolae, care a fost savârsita de ÎPS Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în Cele Doua Americi si PS Ioan Casian, Episcop Vicar alaturi un sobor de preoti din Statele Unite si România. La acesta mare sarbatoare am avut bucuria de a ne închina la icoana Sfântului Serafim de Sarov, adusa de la Biserica Ortodoxa Greaca Adormirea Maicii Domnului, Hamptons, NY si la particele din Sfintele moastele ale Sfântului Ierarh Nicolae si ale Sfântului Nicolae Velimirovici.
Sfintirea initiala a bisericii a avut loc pe 9 decembrie 1984. De atunci biserica a trecut printr-un vast program de consolidare si înfrumusetare: a fost ridicata catapeteasma cu icoane (1989); s-a facut acoperis si turla noua, s-au pus patru candelabre noi, s-au instalat sisteme noi de încalzire (1999); s-a facut iconografia bisericii (2000 – 2004); s-a adus din tara Sfânta Masa, axionita, patru tetrapoade din lemn de tei si trei vitralii–mozaic, s-a refacut fatada bisericii, parchetul din sala sociala, holul si s-a înlocuit mocheta veche (2011 – 2012). Resfintirea din 9 decembrie 2012, a Bisericii Sfântul Nicolae a fost un moment solemn de pioasa recunostinta si pretuire fata de ctitorii acestei Biserici si fata de toti cei care au pastrat-o, restaurat-o si înfrumusetat-o de-a lungul timpului, dar în mod deosebit resfintirea ei este o slujba de invocare a harului Preasfintei Treimi, ca aceasta biserica sa fie din nou casa a prezentei si lucrarii Preasfintei Treimi. Multumim tuturor credinciosilor care de-a lungul anilor au ascultat dorinta însasi a lui Dumnezeu de a avea un locas sfânt si frumos împodobit pentru veacurile ce vor sa vina. Acesti crestini ai comunitatii noatre au jertfit nu numai din prisosul dânsilor, ci chiar si din putinul pe care îl aveau ca sa înalte într-un chip atât de maret aceasta biserica.
Sarbatoarea s-a continuat cu o agapa frateasca la Restaurantul Bucuresti unde tinerii din parohie au sustinut un program artistic de muzica si poezie.

Va invitam sa cititi in Buletinul Parohial un articol al Parintelui Dumitru Staniloaie despre slujba sfintirii unei biserici.Tabara pentru tineri la YMCA-Greenkill Retreat Center,
27 - 31 decembrie 2012.

Grupul de tineri de la parohia Sf. Nicolae din New York, care fac parte din organizatia ROYA (Romanian Orthodox Youth in the Americas), cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Nicolae, va invita sa participati la întâlnirea tinerilor (peste 16 ani) din SUA si Canada.
Organizata în perioada 27-31 decembrie 2012 la YMCA- Greenkill Retreat Center (la 15 mile departare de Manastirea Sf. Dumitru din Middletown), întâlnirea are tematica: Vino Duhule Sfinte! Cautarile si împlinirile tinerilor în Biserica.
La aceasta întâlnire sunt invitati IPS Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele doua Americi si Parintele Bogdan Bucur de la parohia Sf. Antonie din Butler, Pennsylvania.
Toti tinerii sunt rugati sa citeasca cartea Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie (The Gurus, the Young Man, and Elder Paisios by Dionysios Farasiotis), unul din subiectele de discutie.
Participantii sunt bineveniti sa trimita alte propuneri pentru teme de discutie Anei Radu la adresa de e-mail: soprana90@hotmail.com.
Va rugam sa completati si sa semnati formularele de înscriere,(pentru tinerii sub 18 ani este necesara semnatura parintilor).
Ultima zi de înscriere este 6 decembrie 2012.
Descarcati FORMULARUL de INSCRIERE.

Video - Imagini de la Sfanta Liturghie, 14 Septmembrie 2012, Sfanta Cuvioasa Parascheva


Sfantul Nectarie la Parohia "Sfantul Nicolae" din New YorkPraznicul Înălțării Domnului din anul acesta a adus multă bucurie în sufletele noastre, ale românilor de la parohia „Sfântul Nicolae”, orașul New York, deoarece am avut parte de binecuvântarea a patru persoane cu totul deosebite. Una dintre aceste persoane a fost vizibilă sub forma pâinii și a vinului din Sfântul Potir (continuare).


Olimpiada de Religie 2011


25 de ani de la Sfintirea Bisericii si 100 de ani de la nasterea Pr. Arh. Mitrofor Vasile Vasilachi - Simpozion la 'Columbia University'

 

 

 

"Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smereniea cele inalte, cu saracia, cele bogate. Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre."
(Troparul Sf Nicolae)